Materiaal badkamer plafond

Bij het verbouwen van een badkamer denk je niet meteen aan het plafond. Toch is het een heel belangrijk onderdeel in de badkamer. Bij veelvuldig gebruik is de badkamer een vochtige plaats door het baden en douchen. Er zijn verschillende mogelijkheden qua materiaal voor een vochtbestendig plafond. Hier volgen een aantal mogelijkheden:

Aluminium plafond
Een aluminium plafond biedt vele voordelen. Een lamelsysteem kun je zowel horizontaal als diagonaal plaatsen. Daarbij is een dergelijk plafond van aluminium vochtbestendig, onderhoudsvriendelijk en duurzaam. De kleur van het plafond kun je zelf kiezen. Een extra groot pluspunt van dit systeem is dat de leidingen voor verlichting eenvoudig ingebouwd kunnen worden

SONY DSC

Sterrenplafond
Wil je eens iets heel anders? Kijken dan ook eens op de website van sterrenplafond, daar vonden wij deze foto namelijk. Vooral de kinderen zullen dit geweldig vinden wanneer ze in bad aan het spelen zijn!

Gipskarton plafond
Gipskarton wordt veelvuldig gebruikt. Voor vochtige ruimtes zoals de badkamer moet je voor de groene gipskarton variant kiezen. De gipsplaten kun je op de normale manier afwerken, maar gebruik liever gebruik van vochtwerende verf om schimmelvorming te voorkomen. Als je normale verf gebruikt, zal het plafond na een tijd beginnen af te schilferen.

Houten plafond
Omdat de badkamer de vochtigste plek is in het huis vermijden veel mensen het gebruik van hout. Hout wordt vaak niet geassocieerd met vochtbestendig. Maar dit is een verkeerde aanname. Neem maar eens de Finse sauna’s. Het is een voorwaarde om te kiezen voor een exotische houtsoort die van naturen beter gewapend is tegen vochtige klimaten. Andere opties zijn houtsoorten welke behandeld kunnen worden tegen vocht. Neem bijvoorbeeld: beuken-, es- of sparrenhout. Gezien het hoge vochtigheidsgehalte is het aangewezen om uitzetvoegen te voorzien zodat het plafond niet gaat kromtrekken.

MDF plafond
Een MDF plafond heeft dezelfde montage als een aluminium plafond. Plinten worden gemaakt in MDF in combinatie met vochtwerende kunststoffolie. Hierdoor zijn MDF plafonds uiterst geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. MDF plafonds zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Spanplafond
Een spanplafond is een geweldige manier om het plafond af te werken op een betaalbare manier. Je creëert een strakke of gladde afwerking en je hebt een nog eens een ruime keuze uit verschillende kleuren, prints, patronen en motieven. Een spanplafond is onderhoudsvriendelijk en vooral bestand tegen vocht en schimmel. Plaatsing is mogelijk zonder breekwerk.