Is de badkamer aan een renovatie toe?

badkamer renovatieNa een lange periode ben je vaak uitgekeken op je huidige inrichting van de badkamer. Je kunt je afvragen of de badkamer nog aan jouw wensen en het huidige tijdsbeeld voldoet. Heb je last van gebruikersschade, lekkage of schimmelvorming? Dit zijn allemaal redenen om het roer radicaal om te gooien.

Bepaal goed een budget en wat nog bruikbaar is in de huidige badkamer. Hierdoor maak je een goede begroting om tot een perfect eindresultaat te komen. Veel onaangename verrassingen kunnen hiermee voorkomen worden.

Voordelen bij een renovatie
Ben je nu al van plan om je badkamer te renoveren? Wanneer het huis ouder is dan 10 jaar kun je vanaf 1 januari 2016 profiteren van een voordeel. De renovatie van de badkamer kun je dan tegen verlaagd BTW tarief laten uitvoeren. In sommige gevallen heb je zelfs recht op een renovatiepremie wat zelfs kan oplopen tot €10.000. De kosten van een badkamer renovatie hangt af van een aantal factoren. Hoe luxe gaat jouw badkamer worden en ga je werken met een aparte douche en ligbad? De prijs kan ook sterk afhangen van de kwaliteit van de gekozen materialen. Of nog een belangrijke kostenpost is de installatiekosten. Men kan er voor kiezen om badkamermeubels zelf te gaan installeren, dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Het is mogelijk om een korting te krijgen voor de zelfplaatsing.

Renovatie uitbesteden
Je kunt ervoor kiezen om de renovatie deels of helemaal zelf uit te voeren. Renoveren is een grote ingreep waarbij je niet alleen moet denken aan een badkamerplaatsing, maar een goed resultaat is ook afhankelijk van gedegen voorwerk. Denk bijvoorbeeld aan sloopwerk, ontwerp en inkoop van nieuwe, tegels of badkamermeubels. Mocht je al dit werk niet zien zitten maak dan eenvoudig gebruik van ons platform. Een renovatie is dan uit te besteden aan professionals. Vraag een offerte aan en verschillende badkamerspecialisten zullen een passende offerte hiervoor maken.

Plaats je badkamer klus online