Sanitair badkamer uitbesteden

Sanitair monteren
In sommige gevallen kan het zo zijn wanneer je zelf producten koopt voor je badkamer een aannemer niet altijd vriendelijk zal reageren bij het installeren. Wanneer je alles uit handen geeft zoals sanitair kopen, het plaatsen en laat tegelen dan weet hij dat voor alles verantwoordelijk is. De investering is dan wel meer dan dat u het deels zelf zou aanpakken. Wel worden hierdoor vervelende situaties vermeden over dat veel materialen niet bruikbaar zijn of dat men onder de garantie of nazorg wilt uitkomen.

Het is daarom goed om te kijken hoe je de klus gaat uitvoeren en welke partijen geschikt hiervoor zijn. Via het platform van ‘Badkamerie’ is het zowel mogelijk om badkamerspecialisten te selecteren voor een totaalrenovatie, maar voor enkel het installeren zijn er genoeg mogelijkheden om enkel een monteur in te schakelen.

De klus en wensen zijn dan duidelijk voor aannemer of installateur. Je krijgt achteraf geen problemen over extra kosten of het laten vervallen van de garantie.

Zelf gekocht sanitair plaatsen
Laat je snel je sanitair plaatsen door iemand uit je vriendenkring? Hier kleven risico’s aan. Bij het niet goed uitvoeren van een klus zou het kunnen uitlopen op een welles-nietes verhaal over verantwoordelijkheid en schade herstel. Stel dat je zelf een draingoot had gekocht dan zou een lekkage ook daar vandaan kunnen komen. En wie draait er op voor de schade en reparatie? Toch kiezen veel mensen voor deze manier van werken, omdat ze dat risico voor lief nemen. De reden is dat ze hiermee veel geld denken te besparen door zelf sanitair in te kopen tegen lage prijzen.